Just great

Teenager Barron Trump står på scenen i jakkesæt. Hovedet er bøjet. Armene lange og slappe. Hænderne knyttede. En dreng, der burde lege indianer i skoven, stod apatisk ved siden af far.

Den unge Trump  lignede en, der helst vil væk. Langt væk. Han ligner skammen selv.

20. januar får senior Trump nøglerne til det Hvide Hus. Amerika har valg en forstyrret millionær og reality stjerne, som deres næste leder. Vores alles leder. Der har været tusindvis af klip i tv, om lidt kommer en tsunami af endnu flere.

De klip, hvor hans søn Barron Trump er med på scenen, gjorde et særligt indtryk.  Han stjal næsten billedet fra sin far. På den uheldige måde.

Barrons mor Melania bliver i New York og tager sig af Barron der. Det virker næsten som et menneskeligt træk. Ret vildt hvis hun vælger moderrollen, frem for First Lady. Respekt. Kan man det?

Men hvad så, skal Donald så gå alene rundt i House of Cards og råbe slogans.

”Lets make America Great again.” – Hvad betyder det, hvad ligger der i ordet Great? “Great” er stort, men tomt, som Det Hvide Hus – uden en familie. ”Great” findes ikke, ”Great” er ingenting.

BBC lavede en dokumentar om Donald Trump, hvor hans tidligere butler, som i dag driver en antikvitets butik fortalte, at Trump jævnligt kommer og køber spejle. Store guldspejle.

“Great” er ikke andet end en ramme af guld vi kan spejle os i, hver gang vi går forbi.

Hvad med dig og mig. Vi løber og køber, og råber og skriger på alt det vi endnu ikke har, fordi vi også vil have det lidt ”Great”. Vi gør det med vores lille magt og lidt ynkelige kontrolidioti. Vi kræver ind med power og vindermentalitet.

Øv. Er det, det vi kan?

Hvad med alt det som er lige her. Hvad med alt det der allerede er nok af. Hvad med at holde af det. Holde af det nære. Holde nogen i hånden. Holde hånden under nogen. Holde om. Holde igen.

Elsk nogen. Gør noget der er småt og nært, i stedet for at stille dig over nogen, eller over dig selv.

Tag spejlet ned og tag din 10-årige søn med i svømmehallen, eller lav mad sammen. Udfordringen er at turde elske nærværet. Du kan godt. Bare gør det. Du kan nå det endnu. Du har chancen hvert minut. Træk vejret, mærk pausen. Ånd på nuet. Lad Great blive til Grace.

http://www.huffingtonpost.com/daniel-wagner/trump-and-narcissistic-pe_b_11289332.html

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *