PROCESSEN

Hvad er coaching?

Coaching udfordrer dig til at tænke lidt anderledes, end du plejer.

Hvis du bryder vanen og tænker anderledes end du plejer, bliver du også i stand til at handle anderledes end du plejer – og dermed er du allerede ved at tage første skridt, mod den forandring der venter på sig. Sammen definerer vi det mål, du vil opnå, og jeg holder dig på kursen, til du er i mål.

Der kan være megen forløsende energi i en coachsession. Energien kommer, fordi vi arbejder fremadrettet, og samtidigt gør op med de underliggende årsager, der har holdt din udfoldelse tilbage.

 

Hvordan foregår det?

Tonen er afslappet og munter, og forløbet er jordnært og fremadrettet.

Du skal forvente, at jeg udfordrer dig, der er en grund til, at du er kommet, og det er mit ansvar at sætte dig i bevægelse – eller måske hjælpe dig til at stoppe op og finde ro.

Der er fast styring, men rammerne tilpasser jeg, så du får mest muligt ud af den enkelte session. Jeg tilpasser sessionen, efter det behov du har. Måske en walk and talk, eller sessionen foregår på café, en løbetur, eller noget fjerde fungerer bedst en dag, så gør vi det.

Jeg respekterer altid, at mennesker er det sted i livet de er, men i højere grad, at du har mod på forandring. Jeg er åben for det, du kommer med. Du kan forvente en ærlig, konstruktiv og fordomsfri session.

 

Hvad vil du så opnå?

De fleste mennesker går rundt med en eller anden idé, eller måske et ønske om noget de gerne vil opnå eller forandre, men konstaterer igen og igen, at det ikke sker. Det har altid sin årsag, da der vil altid være områder i vores liv, hvor brillerne dugger, så vi ikke selv kan se den egentlige forhindring.

Det kan også være, du har en ny ide til noget, der skal ske og bare skal ud af starthullerne nu.

Måske du står med en svær situation i dit liv, som du har brug for hjælp til at lære at acceptere.

Sammen med mig får du altid defineret dit mål og jeg sørger for at skabe den strategi, der gør at tingene lykkes, og du kommer helt i mål. Det er uanset, om det er små ændringer eller store beslutninger.

 

Quick fix?

”Kan jeg ikke bare få nogle stikord og gøre det selv”?

”Nej, for du kan ikke selv se hvor du spænder ben for dig selv. Ellers havde du ikke gjort det – og så sad vi ikke her og talte sammen. ”

Jeg er ambitiøs på dine vegne og mit udgangspunkt er optimistisk men også reelt. Ind i mellem møder jeg den fordom (i medierne) at en coach bilder dig ind, at hvad som helst kan lade sig gøre, og giver dig falske håb. Det er ikke min tilgang! Der er ting i livet, vi kan være nødt til at acceptere, men det i sig selv kan også være et mål.

Uanset hvad, så kan mål og begrænsninger altid udfordres og det kan et hvert menneske trænge til ind i mellem.

 

Forhindringer handler ofte om mønstre og overbevisninger

Uanset om du står med en krise, ønsker forandring eller skal have hjælp til at tage stilling til noget i dit liv, så kan en god coach hjælpe dig videre.

Lifecoaching går dybt, på den måde at dine livsmønstre og overbevisninger udfordres og omstruktureres, så de står i forhold til den dagligdag du lever i, og de drømme og mål du længes at realisere.

 

Hvad så efter første session?

Efter hver session har jeg et forslag til næste session, men jeg tager udgangspunkt i det, du fortæller der rører på sig når vi er færdige. Jeg har relevante og støttende værktøjer til dig og dit projekt.

 

Er der øvelser forbundet med coaching?

Har du stressrelaterede problemer kan vi arbejde med åndedræt og meditation. Men oftest er det på samtaleplan. Det er altid individuelt og tilpasset dine behov.

 

Skal jeg ligge på en briks, eller på taget af en Volvo?

Hos mig mødes vi i et hus på 32 m2 i min have, hvor jeg coacher og arbejder med mine projekter. Her er ild i pejsen og hjemmelavet isthe i køleskabet, eller en espresso. Atmosfæren er afslappet og kreativ.

Der er også mulighed for at mødes i København, eller hos dig.

 

Coach eller psykolog?

Man kan være traumatiseret eller have en diagnose, og så er det en psykolog man bør få hjælp fra. Men rigtigt mange problemer – også af den tunge slags kan en coach hjælpe med. En ansvarsfuld coach vil altid råde dig videre, hvis din udfordring eller dit mål ligger uden for hans eller hendes kompetencer.

Hvor psykologens arbejde stikker dybere og tungere i fortiden, så kan en coach løse utroligt meget med en lettere og fremadrettet form for udfordring og støtte. En coachs arbejde giver dig mulighed for at se en ny vinkel og indsigt i dine livsmønstre og overbevisninger, som vi vurderer i fællesskab. Efterfølgende kan du tage stilling til om de stadig er brugbare.

Det er to forskellige måder, at arbejde med det, som sidder fast. Begge metoder har sine teknikker og værdier.

Og drømmer du eksempelvis om at find råd til et sommerhus, eller om at blive en bedre kollega, er det måske ikke en psykolog, der skal bruge sin tid på at hjælpe med at omprioritere værdierne i dit liv.

PSYKOPATEN TIL HVERDAG

Jeg tilbyder hjælp til ofre for psykopater.

Få klarhed over psykopatens mørke hensigter – og hjælp til at genvinde din selvrespekt.

DEN GODE ENERGI I LIFECOACHING

Hvor lave standarter vil du egentligt sætte for dig selv.

En gang imellem er det sundt at ruske op i værdierne.

Bliv udfordret, og find ud af om du bruger dine ressourcer rigtig.

INDLEDENDE SAMTALE ER GRATIS

Få en kort indledende samtale, hvor du præsenterer din udfordringer.

Den er uforpligtigende, og en kort præsentation af problemstillingen er måske det første nødvendige skridt.